WhatsApp işletme Konum Ekleme Nasıl Yapılır ?

WhatsApp işletme Konum Ekleme Nasıl Yapılır ?

WhatsApp işletme Konum Ekleme Nasıl Yapılır ?

Whatsapp 2 milyarın üzerinde aktif kullanıcı sayısıyla son yılların en çok tercih edilen hazır mesajlaşma uygulamasıdır. Bu kadar çok insanın kullanması şirketlerinde bu mecraya atılmalarına sebep olmaktadır.

WhatsApp işletme konumu firmaların whatsapp danışma hatları kurduktan sonra müşterilerine en yakın konumu paylaşmak yerine, kendi isimlerindeki konumları paylaşmak istemesiyle epey popüler hale geldi.


Facebook grubu ( facebook, instagram ve whatsapp) daha önceki yıllarda konumlandırma hizmetini google haritalardan alıyorken, artık firma konumlama konusunda daha gelişmiş olan Foursquare hizmetini tercih etmeye başladığı içi internete yeni adım atan firmalar için baya kafa karışıklığına sebep oldu.


Bunun sebebi Whatsapp’ın kendi bünyesinde barındırdığı bir harita algoritması bulunmaması ve konum bilgilerini Foursquare’dan alması.


Facebook grubu ve Foursquare arasında bu konuda bir anlaşma var. Bu sebeple WhatsApp konum hizmetlerinde sadece Foursquare’ın kütüphanesini kullanır. Çünkü Foursquare’ın mekan tanıma özelliği diğer rakiplerine göre daha fazla gelişmiş ve güzeldir.. Aynı şekilde İnstagram’da, Twitter’da konum verilerini yine Foursquare’dan alır.


Bende bu durumdan muzdarip olan firmalar için işletmelerinin konumunu WhatsApp’a eklemenin nasıl yapıldığından bahsedeceğim. 


Öncelikle bu işlemler için Foursquare’ın cihazda kurulu olması gerekmez

Sırasıyla;



https://tr.foursquare.com/add-place adresine girmeniz gerekiyor, üye değilseniz üye olun, üye olduğunuzda karşınıza Foursquare'e bir mekan ekle başlığı adı altında bir kaç doldurmanız gereken bilgi ekranı gelecek.


Burada konumlarda gözükmesini istediğiniz firma ismini, adresini, ilçeyi, ili, posta kodunu ve ülkeyi girin. Örneğin mekanınız herhangi bir avm de ise alttaki bu başka mekanın içinde kutucuğunu seçmeniz ve konumu oradan yapmanız gerekiyor..


Konumu seçtikten sonra alt kısımda var ise twitter adresinizi yok ise yazmanıza gerek yok, yan taraftaki numaranızı yazın.

Alt kısımda kategori ve alt kategori seçmeyi ve daha sonra kaydetmeyi unutmayın.